Теоретичні і практичні аспекти проведення інформаційно-технічної реформи на залізничному транспорті

Автор(и)

  • V. Zova Донецький інститут залізничного транспорту

Ключові слова:

транспорт, інформаційно-технічна реформа, інформаційні технології

Анотація

В даній статті представлені теоретичні та практичні аспекти проведення інформаційно-технічної реформи на залізничному транспорті. Доведено, що у сучасних умовах управління транспортно-технологічним процесом може здійснюватися не тільки за допомогою адміністративного апарату, тобто традиційними засобами, але і за допомогою інформаційних технологій. Представлений розрахунок економічної ефективності впровадження автоматизованої системи управління пасажирськими перевезеннями з отриманням позитивного сальдо.

Біографія автора

V. Zova, Донецький інститут залізничного транспорту

доцент, к.е.н.

Посилання

Гриценко Н. Загальні підходи до реформування на залізничному транспорті / Н.Гриценко //Збірник наукових праць ДЕТУТ.- Серія «Економіка і управління»,2012.-Вип.19.-с.73-77.

Якименко О., Гудков О. Вдосконалення інформаційних систем фінансово-економічного управління підприємств залізничного транспорту/ О. Якименко, О. Гудков // Збірник наукових праць ДЕТУТ.- Серія «Економіка і управління»,2012.-Вип.19.-с.102-106.

Бараш Ю.С. Обгрунтування оптимальної моделі управління залізничним транспортом/ Ю.С. Бараш //Залізничний транспорт України,2005.-Вип.9.-с.208-213.

Котенко А.М. Удосконалення інформаційної технології роботи з вагонами власності підприємств у автоматизованої системі управління вагонним парком на залізничному транспорті України / А.М.Котенко, В.В. Кулешов, А.В. Кулешов //Збірник наукових праць УкрДАЗТ,2010.- Вип.113.- с.38-46.

Семененко А. И., Сергеев В. И. Кибернетический подход в логистике. Основы теории: учебник для вузов / А.И.Семененко, В.И. Сергеев // СПб.: Издательство «Союз», 2003. — С. 259 (544 с.)

Концепція інформатизації на залізничному транспорті на 1996-2005 рр». - [Електроний ресурс].- Режим доступу: http:// www. zdtmagazine.ru›publik/date/2010/06-10.htm

Пояснювальна записка та Форма № 5 «Додаток до річного звіту за 2011 р. - Звітність пасажирської служби 2011 року.-15 с.

Статистичний збірник «Транспорт і з'язок» - [Електроний ресурс].- Режим доступу: http:// www. marketingbase.com.ua›report.php?issue=674

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті