Методологічні засади дослідження кон’юнктури світового та регіональних ринків сільськогосподарської продукції та продовольства
Ключові слова:
кон’юнктура, експорт, митні обмеження, методологія, принципи та методи дослідження, ринки продовольстваАнотація
Викладені методологічні засади дослідження кон’юнктури світових ринків, експортно-імпортних операцій сільськогосподарською продукцією та продовольством; охарактеризовано принципи процесу дослідження: системність, комплексність; а також основні методи дослідження: економіко-статистичний, порівняння, рядів динаміки тощо. Оцінено стан світового ринку м’яса, здійснено прогноз цінової кон’юнктури.Посилання
Шиян В.И. Теоретико-методологические основы исследования эффективности производственного потенциала //В.И. Шиян / Оценка производственного потенциала в хозяйственном механизме АПК: Сборник научных трудов /Харьковский сельскохозяйственный институт им. В.В. Докучаева. – Харьков. - 1990. – С. 6-13.
Аграрная экономическая наука на рубеже веков: методология, традиции, перспективы развития. – М.: Энциклопедия российских деревень, 1999. – 326 с.
Бородіна О.М. Людський капітал на селі: наукові основи, стан, проблеми розвитку. – К.: ІАЕ УААН, 2003. – 277с.
Завадський Й.С. Управління сільськогосподарським виробництвом у системі АПК: Підручник. – К.: Вища шк., 1992. – 367 с.
Михайлова Л.І. Людський капітал: формування та розвиток в сільських регіонах: Монографія. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 388 с.
Осташко Т .О. Перспективи та ризики у торгівлі сільськогосподарськими товарами з країнами Єдиного економічного простору / Т. О. Осташко // Економіка і прогнозування. – 2012. – № 1. [Електронний ресурс]. – Режим доступу : www.nbuv.gov.ua/portal/soc.../10_Ost.pdf