Участь торгово-промислових палат у розвитку малого та середнього бізнесу країни

Автор(и)

  • G. Chyzhykov

Ключові слова:

торгово-промислова палата, бізнес-асоціація, мале підприємництво, субконтракція, кластери, сприяння, розвиток, підтримка, співробітництво

Анотація

Торгово-промислові палати являють собою одну з форм об'єднання торгово-промислових кіл, яка працює в системі «бізнес для бізнесу» і націлена пошук ринків збуту, розробку комплексу послуг для підтримки бізнесу, сприяння налагодженню та розвитку міжнародних зв'язків. У світовій практиці державні та приватні торгово-промислові палати набули значного розвитку. У статті проведено дослідження щодо визначення місця та оцінки рівня участі торгово-промислових палат в процесі формування та реалізації стратегії розвитку малого та середнього бізнесу країни. Зроблений аналіз діяльності торгово-промислових палат у сфері підтримки розвитку підприємництва на просторі СНД, в тому числі й в Україні, висвітлено проблеми, що перешкоджають реалізації їх потенціалу та запропоновано шляхи їх розв’язання.

Біографія автора

G. Chyzhykov

д.е.н., Президент Донецької ТПП

Посилання

Совет руководителей торгово-промышленных палат государств-участников СНГ. Сборник нормативных документов и справочных материалов./ Под ред. Ю.Н. Морозова и др. – Москва, ТПП – Информ. – 2011. – 356 с.

Болдир Г.М. Взаємозв’язок функцій підприємств і торгово-промислових палат // Проблемы развития внешнеэкономических связей и при-лечения инвестиций: региональный аспект. Сборник научных трудов. - Донецк, 2008. – С. 313-320.

Чижиков Г.Д. Участь бізнес-асоційацій в проектуванні регіонального розвитку в контексті розвитку ЗЕД // Проблемы развития внешнеэкономических связей и при-лечения инвестиций: региональный аспект. Сборник научных трудов. - Донецк, 2007. – С. 77-88.

Офіційний сайт торгово-промислової палати України [Электронный документ].– Режим доступа.– http://www.ucci.org.ua.

Офіційний сайт світової мережі торгово-промислових палат [Электронный документ].– Режим доступа.– http://www.worldchambers.com.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті