Оцінка ефективності впровадження інноваційного аутсорсингу підприємствами будівельної галузі.

Автор(и)

  • G. Duginets Київський національний торговльно-економічний університет
  • E. Morozovа Державний вищий навчальний заклад «Приднепровська державна академія будівництва і архітектури»

Ключові слова:

інноваційний аутсорсинг, оцінка ефективності, будівельне підприємство, додана вартість

Анотація

У статті проведено дослідження щодо оцінки ефективності впровадження інноваційного аутсорсингу будівельними підприємствами, в результаті якого було встановлено, що підприємства застосовують метод оцінки, в основі якого лежить принцип «витрати аутсорсера повинні бути менше витрат власного підрозділу». Доведено, що ефективним методом оцінювання ефективності впровадження інноваційного аутсорсингу є збалансована система показників (ЗСП), яка являє собою інструмент стратегічного та оперативного управління, що дозволяє пов’язати стратегічні цілі з поточними бізнес-операціями, а також здійснювати поточний контроль за реалізацією прийнятої стратегії. Для кількісної оцінки інноваційного синергетичного ефекту була скорегована методика аналізу економічної доданої вартості, пов’язаної з діяльністю інтегрованого науково-виробничого об’єднання, що складається з підприємства- замовника і пулу розробників у сфері інновацій (дослідницької мережі). Доведено, що критерій економічної доданої вартості є одним з найбільш ефективних методів оцінки грошових потоків, які формуються в діяльності підприємства, та є також індикатором якості управлінських рішень.

Біографії авторів

G. Duginets, Київський національний торговльно-економічний університет

к.е.н., доцент кафедри міжнародної економіки

E. Morozovа, Державний вищий навчальний заклад «Приднепровська державна академія будівництва і архітектури»

аспирант кафедри міжнародної економіки

Посилання

Дитхелм Г. Управление проектами: В 2–х т.: Пер.с нем. / Г.Дитхелм.–СПб: Бизнес–пресса, 2003.

Консалтинг будущего: Экспресс-курс/Под редакцией Карен Ли.- Пер с англ. В.Петрашек.М.:ФАИР-ПРЕСС, - 2004. - 256 с.

Козориз Т.С. Аутсорсинг: понятия, цели, практика использования в России. // Акционерное общество: вопросы корпоративного управления. - 2006. №12. - С.42 - 45.

Аутсорсинг: создание высокоэффективных и конкурентоспособных организаций. Учебное пособие / Под ред. проф. Б.А. Аникина. – М.: ИНФРА-М, 2003.- 187 с.

Николаева Т. П. Информационная экономика: тенденции развития за рубежом и в России. – М.: Финансы и статистика, 1999. – 190 с.

Department of Housing and Urban Development [An electronic resource]. – The access mode: http://www.hud.gov/.

Можливості використання аутсорсингу в будівельній галузі Дніпропетровського регіону / Г.В. Дугінець, О.О. Квактун // Економічний простір: Збірник наукових праць. – №52/1. – Дніпропетровськ: ПДАБА, 2011. – С.67–73

Минеев В.Е. Использование аутсорсером процесса клиента для изучения потребностей в аутсорсинге / “Экономика и управление”. - № 4(53), 2009. - С. 72-76.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті