Економічна невизначеність та інвестиційний процес: соціально-економічний вимір.

Автор(и)

  • D. Ivankova Донецкий национальный университет

Ключові слова:

нестабільність, невизначеність, інфляція, безробіття, інвестиційна діяльність

Анотація

У даній роботі досліджено поняття економічної нестабільності, невизначеності. Виявлено основні показники макроекономічної нестабільності України такі, як безробіття та інфляція . Проаналізовано рівень безробіття в Україні за останні тринадцять років, індекс інфляції з 2000 по 2013 рік, індекс приросту прямих іноземних інвестицій . Окрема увага приділяється розгляду даних показників наростаючим підсумком, щоб більш глобально оцінити економічний стан країни за останні 10 років. Проаналізовано взаємозв'язок макроекономічної нестабільності, рівня інфляції та безробіття, інвестиційної діяльності . Також розглядається світовий рейтинг нестабільності держав і особливе місце України та її індекс у даному рейтингу . Окремо досліджено вплив економічної нестабільності і невизначеності як на сам інвестиційний процес, так і на його окремих суб'єктів . Виявлено основні фактори невизначеності і взаємодія таких трьох пов'язаних понять, як «нестабільність», «невизначеність» і «інвестиційна діяльність».

Біографія автора

D. Ivankova, Донецкий национальный университет

аспирант кафедры международной экономики

Посилання

Серый Е.С. "Бизнес-словаря" / Е.С.Серый -[Электронный ресурс] - Режим доступа: http://www.businessvoc.ru/bv/TermWin.asp?theme=12&word_id=27059

Державнийкомітет статистики України [Електронний ресурс]. — Режим доступу : http://www. ukrstat. gov. ua.

FailedStatesIndex 2013: Рейтинг недееспособностигосударств мира 2013 года. [Электронный ресурс] // Центр гуманитарныхтехнологий. Режим доступа: http://gtmarket.ru/news/2013/06/25/6017

Литвиненко Т.М. Невизначеність ринкового середовища та шляхи її локалізації /Т.М. Литвиненко/ Теоретичні та прикладні питання економіки. – К: ВПЦ „Київський університет”, 2009. – №19. – С. 46-55.

Смоляк С.А. Учет специфіки инвестиционныхпроектов при оценкеихэффективности /С.А. Смоляк/ Аудит и финансовыйанализ, 1999, №3- с.23-32.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті