Іноземний капітал у банківській системі України: аналітичне моделювання і прогнозування.

Автор(и)

  • A. Kabo Донецкий национальный университет

Ключові слова:

банківський бізнес, іноземний капітал, банк, глобальна економічна система, глобальна фінансова стабільність, криза

Анотація

У статті проаналізовано сучасні тенденції розвитку вітчизняного банківського бізнесу в аспекті присутності іноземного капіталу. Змодельована залежність частки банків з іноземним капіталом у загальній кількості банків від таких факторів, як прямі іноземні інвестиції (ПІІ) в Україну, рентабельність активів банків (ROA), ВВП, експорт послуг, чиста процентна маржа, на основі якої зроблено прогноз частки банків з іноземним капіталом у загальній кількості банків до 2017 року за двома сценаріями. На основі проведеного аналізу зроблено висновок про те, що основними факторами, що стимулюють збільшення присутності іноземного капіталу в банківському секторі України, є сприятливі умови для здійснення зовнішньоекономічної діяльності - зокрема, заохочення припливу ПІІ в Україну та експорту українських послуг.

Біографія автора

A. Kabo, Донецкий национальный университет

аспирант кафедры «Международная экономика»

Посилання

Ассоциация банков Украины [Электронный ресурс] - Режим доступа: http://aub.org.ua/ - Название с экрана.

Государственный комитет статистики Украины [Электронный ресурс] - Режим доступа: http://ukrstat.gov.ua/ - Название с экрана.

Национальный банк Украины [Электронный ресурс] - Режим доступа: http://www.bank.gov.ua/control/uk/index - Название с экрана.

Независимая ассоциация банков Украины [Электронный ресурс] - Режим доступа: http://www.nabu.com.ua/ukr/ - Название с экрана.

Bernanke Ben S. At the 48th Annual Conference on Bank Structure and Competition. Chicago 2012. May 10.

House passes Ron Paul’s Fed audit measure/ The Washington Post. 2012. July 25.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті